Karlsruhe

Med sina museer, sitt universitet och en omfattande gastronomi, är målet för många besökare. Badens sparrisveckor har massor av besökare varje år. Den sydliga delen av Badens Sparrisväg sträcker sig från Karlsruhe över Rastatt till Baden Baden, Hügelsheim, Schwerzheim, Scherzheim och hela vägen till Strassbourg.

Stutensee

Är ytterligare en charmig ort i sparrisområdet med ett intressant museum över ortens historia.

Bruchsal

Europas sparrishuvudstad ligger inte bara i sparrisodlingens centrum utan här finns också en effektiv försäljnings- och marknadsföringsorganisation med dagliga sparrisauktioner, som är väl värda ett besök. Här finns OGV, Tysklands största producent av sparris. Under säsongen producerar man 3.500 ton sparris. På stadens restauranger erbjuds ortens sparris tillsammans med de lokala vinerna. Stadsdelen Büchenau har under … Läs mer

Reilingen

Är centrum för sparrisforskningens och här äger en mässa för sparrisodling och odlingsteknik rum som har högt anseende bland Europas sparrisodlare.St Leon utöver sina sparrisodlingar och sin gastronomi är St Leon även känt som säte för en stort telekommunikationsföretag.

Hockenheim

Är inte bara känt för sin sparris utan även för sina biltävlingar och ett intressant tobaks- och bilmuseum.

Ketsch

Med sina välkända sparrisodlingar ligger inte långt från storstaden Mannheim. Under sparrissäsongen erbjuder alla restauranger en omfattande sparrismeny och naturligtvis serveras traktens viner därtill.